Wednesday, July 16, 2008

Skjutglad sommar

I juli förra året sköts en 20 personer ihjäl i Cleveland. Jag vet inte hur vi ligger till just nu, men oj -- kulorna viner till höger och vänster. Senast i dag blev en kvinna ihjälskjuten på sin veranda; här om dagen fick en man stryka på foten efter att skottlossning pågått på gatan utanför och en kula gick rakt igenom väggen och träffade mannen, som just skulle gå och lägga sig, i bröstet.

Även polisen skjuter. Förra veckan gick en polisman, som för dagen inte var i tjänst, in på banken och personalen gapade att de just blivit rånade. Polismannen, Officer Jim Simone, satte av efter rånaren och slutligen sköt ihjäl honom. Här spelar det ingen roll om man är i tjänst eller inte -- är man polis kan man jaga bovar ändå.

Under sina 35 år i tjänst har Simone skjutit hjäl 5 personer och skadat 11. Majoriteten inom polisen aldrig fyrar av sitt vapen och Simone tillhör de som skjutit mest i hela landet. Men eftersom Simone är en sån rackare att knäppa bovar tycker många att han är rena hjälten -- en Super Cop. Det ska noteras att Simone fått mycket stryk genom åren. Han har själv blivit skjuten 2 gånger och knivhuggen en gång. Kanske utsätter han sig själv och andra för lite väl stora risker.

De finns de som tycker att Simone's metoder börjar likna avrättningar och kanske är han lite väl trigger happy. The Plain Dealer's Regina Brett funderade på detta i en kolumn och får nu se sig själv som stans buse nummer ett, hon är t o m "brain dead". Kommentarer finns att läsa här. Det är verkligen värt att ögna igenom kommentarerna för det visar verkligen på vilken nivå folk debatterar. Fullständigt oförmögna att se på saker och ting ur mer än ett perspektiv.

No comments: