Tuesday, July 29, 2008

Tack & hej Cleveland!

Tänka sig att jag varit i Cleveland i fem år. Vem kunde ana. Cleveland var kanske inte riktigt bland mina drömmars mål, men vet ni -- det har varit kul, irriterande och mycke lärorikt. Den bild man får som svensk av USA är lite New York megalopolis i Hollywoodförpackning. Cleveland har varket eller. Här är ligger det USA som gör att man som svensk ibland kan undra hur det står till. Kyrkan, vapnen, överviktigheten, inskränktheten och hoppet om att lyckas -- allt finns här. Men nu är det dags för mej att lägga om rodret och söka hamn i Sverige igen. Där kommer jag att ha mitt basläger, men oj -- det finns mycke att hålla koll på i Cleveland fortfarande.

T ex igår trampade IRA (skattemyndigheterna) och 200 man från FBI in hos Cuyahoga County Commissioners Office, ordförande Jimmy Dimoras hem, county auditor Frank Russos hem samt hos ett antal byggfirmor. Jojjomensan, maffistilen, som jag tidigare nämnt, börjar komma ikapp gubbarna.

Dimora är även ordförande i Cuyahoga Democratic Party men efter det här kan han få mycke tid över för trädgårdsarbete.

Problemet i Cleveland är att samma personer har suttit i styrande positioner alldeles för länge. För att den demokratiska processen verkligen ska fungera måste det få vara riktig konkurrens om platserna. Det går inte att krafsa någon på ryggen och jobbet är i hamn.

Hur som helst, det ska bli spännande att följa -- särskillt med tanka på att Ohio-demokraterna har sitt största och säkraste fäste i Cuyahoga County och Ohio är en stat som måste vinnas av Obama i november om han skall kunna bli president. Som ni förstår är det en dum tid för Jimmy Dimora att åka fast för mutbrott och allt vad det nu kan vara. Jag är inte förvånad, bara irriterad över tidpunkten. Fast demokraterna brukar vara duktiga på att strula till det så varför är jag förvånad ....

Vi ses i Sverige.

4 comments:

Ing said...

Nämen! Ska du flytta tillbaka till Sverige?! Lycka till med både flytt och hemkomst - jag hoppas att du inte slutar skriva!

Thomas Nilsson said...

Tack för intressanta rapporter från "USA:s baksida".
Hoppas att du fortsätter att skriva i Sverige, det finns ju en hel del att kommentera även där. Och när man har bott utomlands ett tag ser man ju ofta på saker och företeleser i det gamla landet från ett annat perspektiv.

Lycka till!

Grobert said...

Där ser man - hemflytt. Nå, packa väl och be piloten flyga lågt och långsamt för en säker överfart då. :)

Stina said...

Tack for fina kommentarer.