Thursday, November 22, 2007

Helg i ClevelandCleveland är en sån där stad alla skojar om; en stad ingen säjer, "Oj, vad, kul det vore att bo i Cleveland." Lite som Eslöv. Att staden sen ligger i Ohio gör ju inte saken ett dugg bättre. Vem vet var Ohio ligger? Och vad gör man där? Själv har jag bott här i fyra år och inte kommit ett steg närmare svaren. Flera år i rad har Cleveland rankats etta på listan över USAs fattigaste städer (konkurrerar med Detroit där) och vi ligger på top-tio listan över brottlsighet. Den statistiken är ju inget man lockar folk med.

Trots allt negativt finns det dock en hel del som är otroligt bra. Landets bästa hjärtklinik, hur kan den finnas här? Silvio Berlosconi lyckades hitta hit för att få sitt hjärta fixat. Efteråt klagade på att sjuksjöterskora var fula, vilket kanske inte är så smart ifall han skulle behöva rensa ur pumpen igen.

Här finns ett underbart parksysten som kallas Cleveland Metropark, ett konstmuseum som heter duga och Rock 'N' Roll Hall of Fame med sin utmärkande arkitektur av I-M Pei (den samma gjorde pyramiden utanför Louvren).

Kanske kommer den här bloggen att reda ut röran i vad som är en typisk amerikans stad, en stad i mellanvästern långt från Manhattans puls och Hollywoods glamor. Det riktiga amerika, kallar vissa det. Vi får se.

Måste kila för det något jätte-amerikanskt är klart: kalkonen och Thanksgiving dinner.

No comments: