Saturday, January 26, 2008

Kreativ Domare

Ok, så här går det till i USA:

En 28-årig man, Nathan Smith, stjäl pengar ur Frälsningsarméns insamlingsgryta. Alla vet vi ju att man stjäl inte pengar från hemlösa, urfattiga och .. ja, folk som verkligen behöver pengarna för att överleva. Lite som att plåga kattungar.

Hur som helst, domaren i Painsville, Ohio, tyckte också det var ett riktigt lågvatten men han var inte redo att bara skeppa iväg Nathan till fängelse. Istället gav han honom två alternativ:

1) Han kunde tillbringa 90 dagar bakom galler eller

2) Han kunde tillbringa 24 timmar som hemlös.

Nathan valde det andra alternativet. Utan att riktigt tänka på det låter det ju inte så farligt, men med minus tio grader och snö blev det ena riktigt låga 24 timmar utomhus. Själv sa Nathan, ""It's not that bad," he said. "But I'd hate to have to do this every day." Skulle inte tro det. Som tur var kunde Nath ringa mamma som gav honom ett par skidbyxor och en tjock tröja.

Undrar om det finns like kreativa domare i Sverige ....

4 comments:

Sanne said...

Haha, det råder inga som helst tvivel om vilket alternativ svensken hade tagit. Fängelse såklart ;0) Plasma-tv, bättre käk än vad landets pensionärer får...Det är väl kanske rumsgrannarna som skulle få en att tveka då...

Stina said...

Grannarna kan ju vara rätt otrevliga -- om man nu inte får Martha Stewart eller Paris Hilton som granne. Då lär man ju kunna bygga upp ett bra lager med skvaller.

Kendo said...

+ för den kreativa domen

- för släpphäntheten att tillåta fusk med skidbyxor.

Stina said...

Ja, vanligtvis har ju inte hemlösa en morsa som ser till dom.