Wednesday, May 21, 2008

Hej då, Patrick J. O'Malley

Den 27 april skrev jag om Cuyahoga County's recorder Patrick J. O'Malley och att han anställde en massa folk som på ett eller annat sätt känner honom personligen. (Systemet kallas 'patronage' och betyder enligt dictionary.com 'the distribution of jobs and favors on a political basis, as to those who have supported one's party or political campaign').

Förra veckan blåste det upp till orkan kring Mr. O'Malley då det avslöjades att FBI höll på att undersöka honom efter att barnpornografiska bilder dykt upp i hans dator. Ja ni hör .... Barnporr.

Hur som helst verkar det som om O'Malley, som tidigare lyckats rida ut många stormar, insåg att han höll på att sjunka och att alla livbåtarna var trasiga. Dagen efter FBIs undersökning blev känd sa O'Malley upp sig och jobbade snabbt fram en överenskommelse med åklagaren så att det hela kan glömmas så fort det bara går. Jag vet inte riktigt om han kan komma tillbaka till politiken. De som är dömda för grov förbrytelse kan inte jobba inom kommunen eller staten, men om han trixade bort det genom sin överenskommelse för framtiden utvisa.

Det var ingen bra vecka för Ohios demokrater. Även Ohios statsåklagare, Marc Dann, insåg att hans utomäktenskapliga aktiviterter med en anställd och suspekta användande av en lägenhet på skattebetalarnas bekostnad inte gick att snacka bort. Ut med honom också.

Republikanerna jublar naturligtvis, men ärligt talat undrar jag om folk inte har kommit på att skandaler inte bryr sig om partitillhörighet. Det stinker inom den amerikanska politiken och det är därför Barack Obama's ord om Change får så stort genomslag.

No comments: