Friday, April 18, 2008

6:15

Det är fint på morgonen har jag upptäckt. 6:15 är inte en tid på dygnet jag vanligtvis plockar fram kameran, men idag har jag varit uppe och pysslat sedan 4:30 så det fanns lite tid över innan det nu är dags att bege sig till jobbet. Många gånger jag tänkt att jag borde ge mig ut vid den här tiden, just för att himlen har så sköna färger, men latheten tar gärna över. Dumt.

2 comments:

Anders Sparring said...

I det där ljuset är nästan vad som helst vackert. Tänk att varje morgon med sol är så löftesrik och ren på något vis. Ingenting har hänt än, allt kan hända. Ännu har man inte sagt det där man kanske kommer att ångra, eller låtit bli att ta tag i det där man kommer att låta bli att ta tag i. Det finns kraft i din bild. Människorna som sover i husen har hela livet framför sig.

Men sen är klockan tre på eftermiddagen, solen pekar rakt in under luggen på en, skorna börjar kännas trånga och man har tagit en kaka för mycket till kaffet. Och all kraft är som bortblåst.

Stina said...

En av mina bästa tider på dygnet är precis innan solen går upp -- jag sitter i bilen på väg till jobbet, kaffemuggen i handen och nyheterna strömmar ur radion. Närpå var gång tänker jag, "Måste jag svänga av? Kan jag inte bara få fortsätta att köra. Bli kvar i min egna lilla värld."