Monday, April 7, 2008

Army Strong
För några dagar sedan var jag ute på en promenad i det -- håll i er -- sköna vårvädret. Gick utmed en vanlig gata och upptäckte att byggnaden som det hammrats på fått sin nya hyresgäst -- militära rekryteringskonoret.

Som ni vet har man frivillig militär här, så för att få folk att komma ombord gäller det att ragga folk och locka med alla möjliga saker. Universitet och college är en vanlig rekryteringsplats även om många studenter och personal egentligen inte gillar deras närvaro, men om skolan får federala penager kan man inte neka militärens rekryterare. Hattar, mössor, muggar och lovord om en fin-fin utbildning är standard inom rekryteringen. I fredstid är det i många fall inte alls dumt. Tex så kan man få upp till $79,000 för en collegeutbildning betald när man är inskriven som vanlig soldat. Det är mycket pengar, särskillt om man kommer från en fattig bakgrund.

Men nu är det ju inte fred och de flesta soldater hamnar i Irak. $79,000 och en utbildning -- det är svårt att säja nej till om man inget har men kostnaden i slutändan kan bli så väldigt mycke högre.

Dom här killarna (dom är oftast män) i sina fina, nypressade uniformer som står i skolorna och lockar till sig 18 åringar, 19 åringar, 20 åringar pratar gärna om kameratskap och fördelar, men inte gärna om vad som verkligen väntar: Irak. Irakkrigets 4000 döda amerikanska soldater eller de ca 30 000 skadade är inget att locka med -- då är det bättre med en check på $27,000 i lön.

Kolla gäran in U.S Army's website och de coola reklamfilmerna man kör på TV. Tom jag skulle kunna gå på det -- om jag inte läste tidningen.

No comments: