Thursday, April 10, 2008

Mobbing i Löddeköpinge

Läser på Sydsvenskans hemsida om en familj i Löddeköpinge norr om Malmö som fått hotfullt klotter på huset, en bran på altanen och, i natt, sattes en soppåse i lågor utanför huset. Polisen är på plats men förtegen. Man har bevakning men vill inte säja något.

Det knyter sig i magen på mig. Så jäkla otäckt med det här hatat som får folk att ta till de mest fasansfulla medel. Till vilken nytta? Konsekvenserna kan bli förödande. För ett par månader sedan blev en tonåring här i Cleveland förbanna på en kvinna för att hon inte ville låna ut hennes mobiltelefon. Senare på natten gick han till hennes hus, dumpade en dunk tändvätska på altanen och tände på. Sex personer dog varav fyra barn. Det var en jobbig dag på jobbet.

Varför är det så tyst i Sydsvenskan om det som pågår i Löddeköpinge? En liten notis, en rapportering om vad som hänt. Kan man få lite mer info, please -- särskillt med tanke på att det inte var så länge sedan en tonåring blev skjuten i Rödeby efter att ha trakasserat en familj. Vad säjer grannarna? Någonting står inte rätt till .....

Alla Amerikaner läster någon gång i livet Shirley Jackson's korta novell The Lottery. Läs den och fundera.

No comments: